SAVONLINNA OPERA GAMES

Savonlinna OperaGames tarjoaa jälleen huippuesteratsastusta 8.-10.7.

 

Kilpailuihin saapuu Suomen kärkiratsastajia sekä ratsukoita myös Virosta ja Ruotsista. OperaGames-viikonlopun kohokohtana nähdään Suomen kilpailukesässä ainutlaatuinen XXIV OperaGames presented by SsangYong -autokilpailu, johon on ilmoittautunut nelisenkymmentä ratsukkoa. Heidän joukossaan mm. LähiTapiola Grand Prix -sarjan ykköstilaa suvereenisti hallussaan pitävä, jo kolme GP-osakilpailua voittanut, Susanna Granroth ja sarjan viiden kärjestä myös Kullo Kender ja Jukka Rantanen, autokilvassa mukana on myös moninkertainen OperaGames-luokan voittaja Sanna Backlund.

 

OperaGames-esteratsastuskilpailut kuuluvat erottamattomasti Savonlinnan kesään. Ne on järjestetty Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa joka vuosi jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuosien saatossa ne ovat kasvaneet yhdeksi maamme suosituimmista ja seuratuimmista ratsastustapahtumista. Viime vuosina kilpailu on kunnostautunut erityisesti huomattavilla palkinnoilla. Niin myös tänä vuonna, sillä jaossa on palkintoja yhteensä 50 000 euron edestä - muun muassa upouusi henkilöauto. 

 

Viikonlopun kiistaton huippuhetki lienee siis Prix de XXIV OperaGames presented by SsangYong -autokilpailu, jonka voittaja kuittaa itselleen kotiinviemisiksi tuliterän SsangYong Tivoli henkilöauton. Eikä kakkossijallekaan jäävän ihan tyhjin käsin tarvitse kotiin lähteä: toisesta palkintosijasta nettoaa huimat 4 000 euroa. Autokilpailu käydään kahdessa osassa. Perjantain iltapäivässä ratsastetaan kaikille avoin karsintaluokka, josta sunnuntain jännittävääkin jännittävämpään finaaliin kvaalautuu 20 parasta ratsukkoa. Sekä karsinta- että finaaliluokka ratsastetaan 130 cm tasolla. Palkintoautoon voi tutustua jo etukäteen kilpailupaikalla, missä on koko viikonlopun ajan esittelyssä kilpailujen pääyhteistyökumppanin SsangYongin automallisto.

 

OperaGameseissa ratsastetaan perinteiseen tapaan myös vain naisille avoin Prix de RTV Yhtymä XIV LadyChampion luokka 125 cm tasolla. Parhaan ladyn tittelistä on ilmoittautunut kisaamaan lähes viisikymmentä naisratsukkoa. LadyChampion-luokka ratsastetaan lauantaina. Lisäksi joka päivä ratsastetaan Racing Trophy osakilpailuja nuorille hevosille sekä kaikille avoimia luokkia tasolla 90 - 140 cm. Yhteensä viikonlopun aikana ratsastetaan 15 luokkaa.

 

Kilpailujen ratamestarina toimii kansainvälisiä maailmancup-ratojakin rakentanut ja suunnitellut ratamestari Aki Ylänne, kilpailunjohtaja Savonlinnan Ratsastajien puheenjohtaja Panu Peitsaro ja kilpailujen puheenjohtajatuomarina pitkän linjan kokenut tuomari Matti Karkkolainen. Luvassa on siis korkeatasoista huippu-urheilua laadukkaissa puitteissa keskellä Suomen kauneinta järviluontoa.

 

OperaGamesit on enemmän kuin esteratsastuskilpailut: tapahtuma on vuosien saatossa kasvanut näyteikkunaksi hevosurheiluun. Tänä vuonna ratsastuskeskuksessa on mahdollisuus esteratsastuksen lisäksi tutustua myös raviurheiluun. Expo-alueelle saapuu St. Michel TOTO-rekka, jossa voit pelata raveja ihan kilpailukentän laitamilla. Näin ratsastus- ja raviurheilu yhdistyvät luontevasti samassa tapahtumassa. OperaGameseissa saat maistiaisia myös kouluratsastuksesta. Rion paralympialaisiin valmistautuva tuore PM-kultamitalisti vammaisratsastaja Jaana Kivimäki antaa ratsastusnäytöksiä OperaGames-kilpailukentällä joka päivä. 

 

Tapahtumassa on laaja ja monipuolinen Expo-alue, jossa on esillä paljon ratsastus- ja hevostuotteita ja -tarvikkeita niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Hevostarvikkeiden lisäksi tarjolla on myös mm. koruja ja makeisia, Savon Mafian ravintolateltta anniskeluoikeuksin sekä kätevää street foodia tarjoava Alpo the Food Truck, joten paikalle kannattaa suunnata vaikka koko päiväksi. Tapahtumassa on myös lapsille paljon ohjelmaa. Sunnuntaina lapsille on luvassa Active Savonlinnan järjestämää liikunnallista leikkiä. Paikalta löytyy myös pomppulinna sekä keppihevosrata lapsien vapaassa käytössä. 

Kilpailuareena ja Vuohimäen Ratsastuskeskus sijaitsevat noin 6 km päässä Savonlinnan keskustasta. Etelä-Savon Matkat järjestää kuljetusta OG-bussilla läpi kaupungin Vuohimäkeen pari kertaa päivässä. Lisätietoja kuljetuksista ja aikatauluista saa sivuiltamme. Alueella on myös runsaasti parkkitilaa autoille.

 

Kilpailut alkavat joka päivä klo 10 ja päättyvät noin kello 17.

 

Sisäänpääsy 5 €/pvä. Perjantaina S-etukortilla vapaa pääsy.

 

Lue lisätietoja ja seuraa ajantasaista tiedotustamme sivuillamme sekä facebook-sivuillamme www.facebook.com/operagames

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy ja Savonlinnan Ratsastajat ry. 

 

Tervetuloa nauttimaan kesäviikonlopusta hevosurheilun pariin!

 

*****

 

Aikataulu (muutokset mahdollisia):

 

Perjantai 8.7.

 

Luokka 1 klo 10.00

Luokka 2 klo 11.40

 

klo 12.50 Jaana Kivimäen ratsastusnäytös

 

Luokka 3 klo 13.00 Prix de NAF Savonlinna XXIV OperaGames presented by SsangYong -autokilpailun karsintaluokka

 

Luokka 4 klo 15.00

Luokka 5 klo 16.30

 

Lauantai 9.7.

 

Luokka 6A klo 10.00

Luokka 6B klo 10.20

Luokka 7 klo 11.00 

 

klo 11.50 Jaana Kivimäen ratsastusnäytös

 

Luokka 8 klo 12.00 Prix de RTV-Yhtymä XIV LadyChampion

 

Luokka 9 klo 14.30

Luokka 10 klo 16.00

 

Sunnuntai 10.7.

 

Luokka 11 klo 9.30

Luokka 12 klo 10.10

Luokka 15 klo 12.00 

Luokka 13 klo 12.50 

 

klo 14.20 Jaana Kivimäen ratsastusnäytös

 

Luokka 14 klo 14.30 Savonlinna XXIV OperaGames presented by SsangYong -autokilpailun finaali