SAVONLINNA OPERA GAMES

Savonlinna OperaGames 8.-10.7. - Jaossa 50 000 euron palkintopotti

 

 

Savonlinna on kesäkaupunki vailla vertaa. Kansainvälisestikin arvostettujen Oopperajuhlien lisäksi Savonlinnan kesän yksi ehdottomista kohokohdista on OperaGames-esteratsastuskilpailut, jotka on järjestetty joka vuosi jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tapahtuma on koonnut Suomen esteratsastuksen huippunimet Vuohimäen Ratsastuskeskuksen areenalle vuosien ajan. Viime vuosina kilpailu on kunnostautunut erityisesti huomattavilla palkinnoilla. Niin myös tänä vuonna, sillä jaossa on palkintoja yhteensä 50 000 euron edestä - muun muassa upouusi henkilöauto.

 

Tänä vuonna OperaGames-estekilpailut kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin 8.-10.7. Kisaviikonlopun aikana nähdään yhteensä 15 luokkaa eri tasoilla. Viikonlopun kiistaton kokokohta on Prix de XXIV OperaGames presented by SsangYong -autokilpailu, jonka voittaja kuittaa itselleen kotiinviemisiksi tuliterän SsangYong Tivoli henkilöauton. Eikä kakkossijallekaan jäävän ihan tyhjin käsin tarvitse kotiin lähteä: toisesta palkintosijasta nettoaa huimat 4 000 euroa. Autokilpailu käydään kahdessa osassa. Perjantain iltapäivässä ratsastetaan kaikille avoin karsintaluokka, josta sunnuntain finaaliin kvaalautuu 20 parasta ratsukkoa. Tämän lisäksi finaaliin saa kilpailuoikeuden 4 ratsukkoa ns. villillä kortilla. Sunnuntaipäivä ja kilpailut huipentuvat siis jännittävääkin jännittävämpään finaaliin, jossa ratkotaan henkilöauton uusi omistaja. Sekä karsinta- että finaaliluokka ratsastetaan 130 cm tasolla. Finaali ratsastetaan arvostelulla AM5. Autokilpailuun ilmoittautuminen on jo käynnissä.

 

OperaGameseissa ratsastetaan perinteiseen tapaan myös naisille avoin Prix de RTV Yhtymä XIV Lady Champion luokka 125 cm tasolla. Lisäksi Racing Trophy osakilpailut nuorille hevosille. Kilpailuihin on tänä vuonna lisätty 2-tason luokkia, perjantaina voi D-luvalla kilpailla myös 90 cm korkeudella. 

 

Kilpailujen johtaja on Panu Peitsaro, puheenjohtajatuomari Matti Karkkolainen ja ratamestari Aki Ylänne.

 

Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa ei ponnistelut kuitenkaan pelkkiin OperaGameseihin jää: Savonlinnan Ratsastajat urakoivat ulkokauden aikana yhteensä seitsemät 2–4-tason kilpailut. Ulkokausi avataan 8.5. 3-tason esteratsastuskilpailuilla. 21.-22.5. käydään 2-tasolla Itä-Suomen PowerCup-karsinnat sekä koulu- että esteratsastuksessa. Elokuussa kilpaillaan 2-tasolla esteratsastuksessa sekä 21.8. että 28.8., jolloin ratkotaan myös Itä-Suomen alueen henkilökohtaiset aluemestaruudet, ja kouluratsastuksessa 4.9. Luvassa on siis vilkas ja jännittävä kilpailukausi.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan kilpailemaan, talkoilemaan tai ja muuten vaan nauttimaan hevosurheilusta!

 

Savonlinnan Ratsastajat ry

Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy