SAVONLINNA OPERA GAMES

OperaGameseissa hypätään taas 3.–5.7.2015

Nimikkoluokassa jaossa voittajalle 5000 euroa!

Oopperakaupunki Savonlinnassa ratsastetaan taas tänä kesänä yksi Suomen ratsastuskesän tähtikilpailuista. 3.-5.7. Vuohimäen Ratsastuskeskuksen täyttää vilinä kun kotimaan esteratsastuksen kärkiratsukot saapuvat ottamaan toisistaan mittaa OperaGames-esteratsastuskilpailuihin.

OperaGames-esteratsastuskilpailut ovat olleet erottamaton osa Savonlinnan ja Suomen kilpailukesää jo vuosikymmenten ajan sillä ne on järjestetty joka vuosi vuodesta 1993 lähtien. Vuosien saatossa kilpailutapahtuma on kasvanut yhdeksi kesän suosituimmista ja seuratuimmista esteratsastutapahtumista.

Savonlinna OperaGames on aina halunnut tarjota myös kilpailijoille enemmän. Viime vuosina kilpailut ovatkin kunnostautuneet kesän suurimmilla palkintosummilla, niin myös tänä vuonna. Viikonlopun OperaGames-nimikkoluokassa on jälleen tarjolla voittajalle huima 5000 euron ykköspalkinto. Niinpä viikonlopun ehkä jännittävimmät hetket nähdään lauantaina kun Prix de R-Steel Savonlinna XXIII OperaGames -luokka pärähtää käyntiin.

Jännitystä ei puutu muiltakaan päiviltä: sunnuntain kohokohtana ratsastetaan LähiTapiola Grand Prix -sarjan 4. osakilpailu 145 cm korkeudella ja lauantain iltapäivässä nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge -sarjan niin ikään 4. osakilpailu 140 cm korkeudella. Sarjoissa Suomen kansallinen kärki karsii paikoista elokuussa Helsingin Laakson stadionilla ratsastettaviin finaaleihin sekä Volkswagen Leading Rider -kilpailuun, jonka voittaja voi hurauttaa kotimatkalle tuliterällä Volkswagen henkilöautolla. Myös perjantaille riittää jännättävää sillä vuosien saatossa perinteeksi muodostuneesta Lady Champion -tittelistä kisataan tänäkin vuonna. 

Viikonlopun aikana ratsastetaan yhteensä 19 luokkaa estekorkeuksien vaihdellessa 100 cm - 150 cm. Seurattavaa riittää yleisölle aamusta pitkälle iltaan.

OperaGames-viikonloppuna kilvoitellaan tänäkin vuonna Paras ratsukko -tittelistä kahdessa eri sarjassa: A-lupa ja D-lupa. Ratsukko saa pisteitä viikonlopun aikana hankkimistaan sijoituksista pistetaulukon mukaisesti. A-lupa-sarjassa palkintona on laadukas John Whitaker nahkasatula ja D-lupa-sarjassa parhaan ratsukon kutreille painetaan John Whitakerin testivoittaja ratsastuskypärä.

Kilpailujen johtaja on Panu Peitsaro, puheenjohtajatuomari Matti Karkkolainen ja ratamestari Aki Ylänne.

Luokkien välissä voi kisaväki shoppailla expo-alueen kojuissa. Paikalla on useita esillepanijoita ja tarjolla tuotteita ja tarvikkeita niin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Lauantaina LähiTapiola FutureChallenge -osakilpailun jälkeen on kiinnostuneilla mahdollisuus osallistua suuren suosion saavuttaneelle mielenkiintoiselle luennolle kun Valmennuksen Road Show saapuu Savonlinnaan. Luennolla menestynyt nuori ratsastaja Mikael "Miksu" Wahlman kertoo valmentautumisesta ja kilpailemisesta nuoren ratsastajan silmin. Mukana luennolla on myös Suomen Ratsastajainliiton Itä-Suomen aluejaoston edustaja kertomassa liiton näkökulman valmentautumisen teemavuoteen. Osallistujat pääsevät myös tutustumaan OperaGamesin kulisseihin. Luento on maksuton ja avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen. (Luennolle osallistuminen vaatii kuitenkin maksetun pääsylipun kilpailuihin.)

Kilpailuihin on 5 euron sisäänpääsymaksu, perjantaina kilpailualueelle on vapaa pääsy S-Etukortilla.

 

Aikataulu:

Perjantai 3.7.

Luokka 1 Prix de Terveystalo ja Rantasalmen kunta 120 cm
Luokka 2 Prix de Nummisten Hevospalvelut Oy 130 cm
Luokka 3 Prix de Goldwell III Lady Champion 130 cm
Luokka 4 Prix de Lassila&Tikanoja 110 cm
Luokka 5 Prix de K-Maatalous Savonlinna 100/110 cm

Lauantai 4.7.

Luokka 6A Prix de Heikkinen Yhtiöt Racing Trophy 130 cm
Luokka 6B Prix de BLC Center Racing Trophy 120 cm
Luokka 6C Prix de Hevari Oy Racing Trophy 110 cm
Luokka 7 Prix de Hevosklinikka Elwet Oy 125 cm
Luokka 8 Prix de R-Steel Savonlinna XXIII OperaGames 140 cm
Luokka 9 LähiTapiola Future Challenge 140 cm
Luokka 10 Prix de Doctagon 100/110 cm

Sunnuntai 5.7.

Luokka 11A Prix de Savonlinnan Oopperajuhlat Racing Trophy 130/135 cm
Luokka 11B Prix de Veljekset Wahlsten Oy Racing Trophy 120/130 cm
Luokka 11C Prix de Kingsland Racing Trophy 110/120 cm
Luokka 12 Prix de EqOranta 130 cm
Luokka 13 LähiTapiola Grand Prix 145 + 150 cm
Luokka 14A Prix de Tanen Parturi-Kampaamo 120 cm
Luokka 14B Prix de PK-Rengas 100/110 cm

Osoite:
Vuohimäen Ratsastuskoulu, Vuohimäentie 40, 57600 Savonlinna

Tervetuloa!