SAVONLINNA OPERA GAMES

OperaGameseissa luvassa vilkas viikonloppu

Tänä vuonna OperaGames-esteratsastuskilpailuihin Vuohimäen Ratsastuskeskukseen on ilmoittautunut lähes ennätysmäärä ratsukoita: kolmen päivän aikana hypätään 18 luokkaa ja jännätään yli 700 kilpailusuoritusta.

Viikonlopun ehkä jännittävin taisto nähtäneen kuitenkin kilpailujen nimikkoluokassa Prix de Twydil ja Hevosklinikka Elwet Oy XXII OperaGames -luokassa 140 cm tasolla, kun kilpailijat lähtevät tavoittelemaan huikeaa 5 000 euron pääpalkintoa. Mukana taistossa on Suomen esteratsastuksen kansallinen kärki, mm. hallitseva suomenmestari Janna Jensen, kotimaan GP-sarjan kärkeä pitävät Sanna Backlund ja Susanna Rantanen sekä kansainvälisestikin menestynyt moninkertainen suomenmestari Mikael Forsten sekä moni muu maamme ykkösratsastajista.

Perjantain kilpailupäivän kohokohtana nähdään OperaGames-perinteeksi muodostunut vain naisille avoin Prix de R-Steel XII Lady Champion, johon on tänä vuonna ilmoittautunut 60 naisratsukkoa taistelemaan Lady Champion-tittelistä 130 cm tasolla.

Lauantaina Prix de Twydil ja Hevosklinikka Elwet Oy XXII OperaGames -pääluokassa 32 rohkeaa ratsukkoa lähtee tavoittelemaan kilpailuiden yhteistyökumppaneiden mahdollistamaa mittavaa 5 000 euron palkintoa 140 senttiselle radalle. Luvassa on taatusti jännitystä, vauhtia ja tiukkoja tilanteita. Lauantaina ratsastetaan myös nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge -sarjan 3. osakilpailu 140 cm korkeudella.

Sunnuntaipäivän kruunaa iltapäivässä ratsastettava LähiTapiola Grand Prix -sarjan 3. osakilpailu 145 cm korkeudella. Sarjassa tavoitellaan paikkaa syyskuussa Helsingin Laakson stadionilla ratsastettavaan GP-finaaliin sekä Volkswagen Leading Rider -kilpailuun, jonka voittaja voi hurauttaa kotimatkalle ikiomalla tuliterällä Volkswagen henkilöautolla.

Kilpailujen johtaja on Panu Peitsaro, puheenjohtajatuomari Matti Karkkolainen ja ratamestari Teppo Hakala.

Luokkien välissä voi kisaväki shoppailla expo-alueen kojuissa. Paikalla on useita esillepanijoita ja tarjolla tuotteita ja tarvikkeita niin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Lisäksi kilpailualueen ravintolapalveluihin on tänä vuonna entisestään panostettu. Tarjolla on kisaväelle mm. ravintolateltasta lounasta jokaisena päivänä sekä A-oikeuksin varustettu ravintola/viinibaari.

OperaGameseissa on tänä vuonna iltaohjelmaa sekä perjantai- että lauantai-iltana heti kilpailujen päätyttyä klo 21 alkaen. Luvassa on muikeat after ride partyt, jossa voi nauttia hyvästä ruuasta sekä mukavasta iltaohjelmasta Hannelen karaoken ja No Signal Duo bilebändin tahdissa ihan kilpailualueen pihapiirissä. Illan tarjoilusta vastaa paikallinen catering-yritys Savon Mafia. Etukäteen varattava 3 ruokalajin illalliskortti maksaa 35 €. Tilaisuus on avoin niin kilpailijoille, huoltojoukoille kuin katsojillekin. Paikka kannattaa varata ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Kilpailuihin on 5 euron sisäänpääsymaksu, perjantaina kilpailualueelle on vapaa pääsy S-etukortilla.

Aikataulu:

Kilpailut alkavat joka päivä klo 8.00.

Perjantaina 4.7.
Pääluokka Prix de R-Steel Lady Champion 130 cm
klo 12.30 alkaen

Lauantaina 5.7.
Pääluokka Prix de Twydil ja Hevosklinikka Elwet Oy XXII OperaGames 140 cm
klo 15.00 alkaen
LähiTapiola Future Challenge 3. osakilpailu 140 cm
klo 17.00 alkaen

Sunnuntaina 6.7.
Pääluokka LähiTapiola Grand Prix 3. Osakilpailu 145 cm
klo 14.15 alkaen

Tervetuloa!