SAVONLINNA OPERA GAMES

Sähköposti Tulosta PDF

Kilpailunjärjestäjän tervehdys

Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa 5.–7.7.2013 järjestettävä esteratsastuksen tähtikilpailu Savonlinna XXI OperaGames voi alkaa. Kilpailu on järjestetty jokaisena kesänä jo vuodesta 1993 lähtien. Pertti ja Merja Rautiaisen elämäntyönään perustama ja kehittämä Savonlinna OperaGames on kasvanut yhdeksi maamme suosituimmista ja seuratuimmista ratsastustapahtumista. Tänä vuonna Savonlinnassa panostuksen kohde on ansaitusti kilpailijat – Savonlinnan kilpailuorganisaatio haluaa palkita koko pitkän ja menestyksekkään kilpailutoiminnan mahdollistaneita upeita ja sitoutuneita kilpailijoita. Yhteistyökumppaneiden avulla on mahdollistettu Suomen kansallisten esteratsastuskilpailuiden suurin yksittäinen palkintosumma – Savonlinna XXI OperaGames -pääluokan voittaja kuittaa tänä vuonna ennennäkemättömän palkintosumman – 3 500 euroa!

Arvostetun kansainvälisen ratamestarin Aki Ylänteen rakentamalle XXI OperaGames radalle 3 500 euron palkintoa saapuvat tavoittelemaan viime vuoden OG-voittaja Peik Andersin sekä Mikael Forsten, Sanna Backlund, Marina Ehrnrooth, Janna Huhtanen ja muut esteratsastuksen kärkinimet. Kilpailuluokkia on nyt myös lisätty niin, että jo 100/110 cm tasolla kilpailevat ratsukot pääsevät kilpailemaan tähtikilpailun vaatimaan huipputasoon kunnostetulle OperaGames-kilpailuareenalle, kaikkina kolmena kilpailupäivänä on tällä estekorkeudella ratsastettavia kaikille avoimia kilpailuluokkia. Savonlinnassa ratsastetaan viikonlopun aikana LähiTapiola GPsarjan ja LähiTapiola Future Challenge sarjan 3. osakilpailut sekä nuorten hevosten Racing Trophy -sarjan 4. osakilpailu, perjantain pääluokkana kilpaillaan naisratsastajille avoin XI Lady Champion sekä lauantain pääluokkana kilpailun kohokohta – Savonlinna XXI OperaGames 2013.

Yleisölle on luvassa vauhdikkaan esteratsastuksen lisäksi myös näytöksiä kouluratsastuksessa, kun kilpailuun saapuu Lontoon paralympialaisissa seitsemänneksi vapaaohjelmassa sijoittunut Jaana Kivimäki, joka esittää luokkien välillä kouluratsastusnäytöksiä OperaGames-kilpailuareenalla. Samalla Kivimäki saa tarvitsemaansa harjoitusta suuren yleisön edessä esiintymiseen matkallaan tavoitteeseensa kohti Rio de Janeiron paralympialaisia 2016. Vuohimäen ratsastuskoulu ja Savonlinnan Ratsastajat ovat panostaneet uraauurtavasti esteratsastuksen kilpailutoimintaan ja Vuohimäen Ratsastuskeskuksen kilpailuympäristön kehittämiseen.Piällysmies Ry:n ja ELY-keskuksen tuella on vuosina 2011–2012 toteutettu mittavat, yhteensä 50 350 euron arvoiset investointihankkeet, kilpailualueen kehittämiseksi, jossa on rakennutettu ratsastuskeskukseen uudet kanslia-, estevarasto- ja tuomaritornirakennukset, ostettu estekalustoa sekä rakennutettu yleisölle uusi katsomo.

Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Savonlinnaan! Me kilpailuorganisaatiossa teemme kaikkemme, että viihdytte vierainamme.

Pertti ja Merja Rautiainen
Vuohimäen Ratsastuskoulu
Pertti Rautiainen Oy

Marketta Pellinen
Savonlinna XXI OperaGames
kilpailunjohtaja

Kitta Luukkanen
Savonlinnan Ratsastajat ry
puheenjohtaja