Operagamesit ratsastetaan Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa jälleen 5.-7.7. – luvassa myös sarjakilpailuja eri tasoilla

Vuohimäen Ratsastuskeskus täyttyy jälleen hevosista, ratsastajista ja hevosurheilun ystävistä kun Savonlinna Operagames -esteratsastuskilpailut ratsastetaan heinäkuussa. Vuosien saatossa kilpailuista on tullut perinteikäs osa Suomen kansallista esteratsastuskesää jos myöskin oopperakaupunki Savonlinnan tapahtumakattausta. Tänä vuonna kisaviikonlopun aikana ratsastetaan yhteensä 20 luokkaa estekorkeuksilla 85–140 cm.

Kilpailujen nimikko- ja pääluokkana nähdään XXXII Operagames presented by PK-Rengas, joka ratsastetaan sunnuntaina 140 cm tasolla. Luokan voittajalle on luvassa muhkea 2000 euron rahapalkinto.

Tänä vuonna lisämausteen kilpailuun tuovat kisojen yhteydessä ratsastettavat sarjakilpailut eri tasoilla. Heikkinen Big Tour kisataan 130-140 cm tasolla, ja tämän voittajalle on luvassa mahtava 3 000 euron rahapalkinto. Kingsland Medium Tour puolestaan kisataan 110-125 cm tasolla ja sen voittajaa odottaa 2 000 euron rahapalkinto. Savonlinnan Oopperajuhlat Small Tour käydään 95-105 cm tasolla ja sen voittaja saa 1 000 euroa. Lisäksi ratsastetaan Kultajousi Young Star 4-6-vuotiaille hevosille.

Operagamesit ovat vuosien saatossa kehittyneet siinä missä ratsastajien vaatimuksetkin. Vuohimäessä on panostettu kilpailualueeseen sekä kilpailijoiden, katsojien ja muiden kisavieraiden viihtymiseen.

Kilpailut viedään vuosittain läpi talkoovoimin ja ne ovat pienen seuran suuri voimanponnistus. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan Ratsastajat ry ja Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy. Kilpailujen ratamestarina toimii Aki Ylänne ja puheenjohtajatuomarina Soile Kosonen. 

Lisätietoja
Kilpailun pääsihteeri
Merja Rautiainen
puh. 0400 653 630

www.operagames.fi

mikkolevanenOperagamesit ratsastetaan Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa jälleen 5.-7.7. – luvassa myös sarjakilpailuja eri tasoilla