Operagamesit tarjoavat hevosurheilun hurmaa vuodesta toiseen

Operagames-esteratsastuskilpailut ovat erottamaton osa Suomen esteratsastuksen kilpailukalenteria sekä Savonlinnan kesän tapahtumakattausta. Onhan kilpailut järjestetty Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa joka vuosi jo yli 30 vuoden ajan. Kilpailuihin saapuu vuosittain koko joukko ratsukoita ympäri Suomea aina kansallista kärkeä myöten.

7.-9. heinäkuuta Vuohimäen Ratsastuskeskus täyttyy jälleen hevosista, ratsastajista ja hevosurheilun ystävistä. Tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut noin 160 ratsukkoa. Heidän joukossaan mm. aiempien vuosien OG-voittajat Susanna Granroth ja Petra Heikkinen sekä kesäkuussa Pohjola Grand Prix’n Ypäjällä voittanut Madis Morna.

”Kiva palata takaisin Savonlinnaan kilpailemaan. Puitteet ovat kunnossa, järjestelyt toimivat, radat ovat vaativia ja ilmapiiri on mukava. Mukana on tottakai ykköshevoset, lisäksi yksi uusi tuttavuus isommille radoille ja yksi nuorempi hakemassa kisakokemusta. Onnistuttiin melko hyvin Herbertin kanssa Ypäjällä GP:ssä. Savonlinnassa on tarkoitus valmistella hevosia Riikan World Cup:iin. Hauskoja kisoja kaikille, Savonlinnassa nähdään.” kertoo Morna.

Viikonlopun pääluokkina ratsastetaan perjantaina Prix de Lantmännen Agro Savonlinna & Black Horse 135 cm, lauantaina Savonlinna XXXI Operagames presented by RTV 140 cm ja sunnuntaina Prix de PK-Rengas 140 cm. Kilpailuviikonlopun aikana päästään seuraamaan kuinka ratsukot ottavat mittaa toisistaan 19 luokassa estekorkeuksien vaihdellessa 80-140 cm.

Vuosien aikana kilpailu on niittänyt mainetta sillä, että se on hemmotellut ratsastajia Suomen mittakaavassa poikkeuksellisenkin huomattavilla palkinnoilla. Valitulla linjalla jatketaan myös tänä vuonna. Ratsukoille on muhkeiden luokkapalkintojen lisäksi tarjolla kaksi eri tasoista sarjakilpailua, joihin kerätään pisteitä viikonlopun ajan. 90-110 cm tasolla kilpaileville suunnatun Savonlinna Ajopelit Champion -sarjakilpailun voittajalle on luvassa 1200 euron arvoinen satulakaappi ja 120-140 cm tasolla Savonlinna Special presented by Kultajousi -sarjakilpailussa kilpaileville puolestaan 5000 euron rahapalkinto.

Lauantain pääluokka on kilpailujen perinteikäs nimikkoluokka, jonka aikana kisapaikalla voi törmätä myös Miss Suomi Petra Hämäläiseen, joka saapuu paikalle tervehtimään kisavieraita ja jakamaan luokan palkinnot. Kilpailualueen exposta taasen löytää hevos- ja ratsastustarvikkeita niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Tänä vuonna paikalla ovat Pohjoisen Ratsu, Putiikki Aino, Nummisten Hevospalvelut sekä Ajopelit.fi, jonka osastolla voi tutustua Ameline-hevoskuljetusautoihin. Purtavasta ja juomasta viikonlopun ajan huolehtivat 3 Kokkia, lisäksi kisa-alueella toimii Savonlinnan Ratsastajien kahvio. Mikäli makeannälkä yllättää löytyy kisapaikalta Jäätelöpyörä Maisa Joronen sekä Karkkimyynti Heli Karhapää.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy ja Savonlinnan Ratsastajat ry. Kilpailut viedään vuosittain läpi talkoovoimin ja ne ovat pienen seuran suuri voimanponnistus. Ydintavoite tarjota huipputason kilparatsastusta niin lajin harrastajillekin kuin lajia tuntemattomille myös itäisessä Suomessa elää yhä.

Tapahtumaan on pääsymaksu 10 €/pvä. Perjantaina sisäänpääsy S-Etukortilla puoleen hintaan.

Viikonlopun kilpailuohjelman ja lisätietoja löydät osoitteesta www. operagames.fi.(Tarkat aikataulut julkaistaan lähempänä kisoja.)

Lisätietoja

Kilpailun pääsihteeri

Merja Rautiainen

0400 653 630

www.operagames.fi

Katri TiainenOperagamesit tarjoavat hevosurheilun hurmaa vuodesta toiseen