OPERAGAMES-ESTERATSASTUSKILPAILUT RATSASTETAAN VUOHIMÄESSÄ 7.-9.7. – luvassa 5000 euron pääpalkinto!

Vuohimäen Ratsastuskeskus täyttyy jälleen hevosista, ratsastajista ja hevosurheilun ystävistä kun Savonlinna Operagames -esteratsastuskilpailut ratsastetaan heinäkuun toisen viikonloppuna. Vuosien saatossa kilpailuista on tullut perinteikäs osa Suomen kansallista esteratsastuskesää jos myöskin oopperakaupunki Savonlinnan tapahtumakattausta. Tänä vuonna kisaviikonlopun aikana ratsastetaan yhteensä 19 luokkaa estekorkeuksilla 80–140 cm.

Kilpailujen nimikko- ja pääluokkana nähdään XXXI Operagames presented by RTV, joka ratsastetaan lauantaina 140 cm tasolla. Luokan voittajalle on luvassa muhkea 2000 euron rahapalkinto. Sunnuntain pääluokan Prix de PK-Rengas 140 cm ykkönen taas nettoaa itselleen 1500 euron rahapalkinnon. Perjantain pääluokkana kisataan Prix de Savonlinnan Maatalouskauppa Oy & Black Horse 135 cm tasolla.

Tänä vuonna lisämausteen kilpailuun tuovat kisojen yhteydessä ratsastettavat sarjakilpailut. Ajopelit Champion -sarjakilpailu käydään 90-110 cm tasolla ja sen voittaja saa kotiinviemiseksi 1200 euron arvoisen satulakaapin. 120-140 cm tasolla ratsastaville puolestaan on tarjolla Savonlinna Special prensented by Kultajousi sarjakilpailu, jossa voittajalle on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

Operagamesit ovat vuosien saatossa kehittyneet siinä missä ratsastajien vaatimuksetkin. Vuohimäessä on panostettu kilpailualueeseen sekä kilpailijoiden, katsojien ja muiden kisavieraiden viihtymiseen. Lähivuosina kilpailuareenaa on mm. laajennettu ja siirrytty pohjamateriaalissa kuituun. Ydintavoite tarjota huipputason kilparatsastusta niin lajia tuntemattomille kuin sen harrastajillekin myös itäisessä Suomessa elää yhä.

Kilpailut viedään vuosittain läpi talkoovoimin ja ne ovat pienen seuran suuri voimanponnistus. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan Ratsastajat ry ja Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy. Kilpailujen ratamestarina toimii Aki Ylänne, kilpailunjohtajana Tiina Lehmusoksa ja puheenjohtajatuomarina Soile Kosonen. 

Lisätietoja
Kilpailun pääsihteeri
Merja Rautiainen
puh. 0400 653 630

www.operagames.fi

mikkolevanenOPERAGAMES-ESTERATSASTUSKILPAILUT RATSASTETAAN VUOHIMÄESSÄ 7.-9.7. – luvassa 5000 euron pääpalkinto!