Savonlinna Operagames ratsastetaan tulevana kesänä jo 30. kerran – jaossa jälleen auto

Operagames-esteratsastuskilpailut ovat erottamaton osa Savonlinnan ja Suomen esteratsastuskesää. Kilpailut on järjestetty Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa joka vuosi jo 30 vuoden ajan ja ne ovat kasvaneet yhdeksi maamme suosituimmista ja seuratuimmista ratsastustapahtumista, johon saapuu vuosittain ratsukoita Suomesta ja ulkomailta. Vuosien aikana kilpailu on hemmotellut ratsastajia erityisen huomattavilla palkinnoilla. Eikä juhlavuonnakaan jäädä tässä huonommaksi.

Savonlinna Operagames 30-vuotisjuhlakilpailu järjestetään 8.-10.7.2022. Kilpailuviikonlopun aikana ratsastajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan 18 luokassa korkeuksien vaihdellessa 85-140 cm. Kilpailujen nimikko- ja pääluokkana nähdään XXX Operagames presented by RTV, joka ratsastetaan lauantaina 9.7. Luokan voittajalle on luvassa muhkea 3000 euron rahapalkinto. Sunnuntain pääluokan Heikkinen Grand Prix:n ykkönen taas nettoaa itselleen 1500 euron rahapalkinnon.

Vaan ei juhlakilpailujen palkintotarjonta tähän jää. Viime vuoden tapaan kilpailuissa ratsastetaan myös Savonlinna Special presented by rinta-jouppi.com -sarjakilpailu, jonka voittaja voi kurvata kotimatkalle tuliterän Kia Rio -henkilöauton uutena omistajana. Kilpailusarja käydään 110 cm -tasosta 140 cm -tasoon. Kilpailusarjan ensimmäiset warm up -luokat tullaan ratsastamaan toukokuussa Vuohimäessä järjestettävissä kilpailuissa.

Kilpailuohjelmassa ei ole unohdettu myöskään aluetason ratsastajia. 85, 95 ja 105 cm tasoilla kilpaillaan Helsinki Horse Show 2022 Amateur Tour -bonusluokkia, joista ratsastajat voivat selvittää tiensä syksyllä järjestettävään Helsinki Horse Show:n. Aluetason kilpailijoille on myös oma kilpailusarjansa Savonlinna Special presented by Hööks Kuopio, jonka voittaja palkitaan 500 euron lahjakortilla. 

Vuohimäessä on myös panostettu entisestään kilpailualueeseen sekä kilpailijoiden, katsojien ja muiden kisavieraiden viihtymiseen. Lähivuosina kilpailuareenaa on mm. laajennettu ja siirrytty kuituun, jotta se täyttää entistä paremmin tämän päivän vaatimukset. 

Operagamesit ovat kesätapahtuma vailla vertaa, jossa lajin ammattilaiset, harrastajat sekä lajista muuten kiinnostuneet pääsevät seuraamaan huippuesteratsastusta ja nauttimaan kesäisestä oopperakaupunki Savonlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy ja Savonlinnan Ratsastajat ry.

Katri TiainenSavonlinna Operagames ratsastetaan tulevana kesänä jo 30. kerran – jaossa jälleen auto