Tervetuloa mukaan OperaGames-viikonloppuun 3.-5.7.2020

Savonlinna OperaGames -esteratsastuskilpailut ratsastetaan tänä vuonna jo 28. kerran Vuohimäen ratsastuskeskuksessa. Vuosien mittaan kilpailuista on tullut perinteikäs osa Suomen kansallista esteratsastuskesää ja oopperakaupunki Savonlinnan tapahtumakattausta.

Perinteitä ylläpidetään siinäkin, että OperaGames lauantain pääluokkana ratsastetaan kilpailujen nimikkoluokka Prix de RTV-Yhtymä XXVIII OperaGames 140 cm korkeudella. Kisaan OperaGames 2020 voittajan tittelistä oli ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautunut 20 ratsukkoa. 

Sunnuntaina estekorkeus nousee 150 senttimetriin kun vuorossa on LähiTapiola Grand Prix sarjan 2. osakilpailu. Luokassa ratsastetaan kaksi kierrosta 145 cm ja 150 cm korkeudella. Mukaan on ilmoittautunut kymmenkunta ratsukkoa, mm. viime vuoden OperaGames-voittaja Maija Yli-Huhtala sekä Ypäjän GP-osakilpailussa kaksi viikkoa sitten toiseksi ratsastanut Jasmin Ranta-aho. LähiTapiola Grand Prix-sarjaan kuuluu tänä kesänä kolme osakilpailua ja finaali. Kolmas osakilpailu hypätään 10.-12.7. Salossa. GP-finaali kilpaillaan Laakson ratsastusstadionilla 14.-16. elokuuta. Sunnuntaina ratsastetaan myös nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge sarjan 2. osakilpailu, joka hypätään 135 + 140 cm korkeudella.

Kisaviikonlopun aikana ratsastetaan myös Racing Trophy luokkia nuorille hevosille sekä kaikille avoimia luokkia tasolla 80-140 cm. Tarjolla on yhteensä 17 luokkaa. Lähtöjä tullaan näkemään viikonlopun aikana noin 350.

Kilpailujen ratamestarina toimii Aki Ylänne, kilpailunjohtajana Soile Kosonen ja puheenjohtajatuomarina Matti Karkkolainen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonlinnan Ratsastajat ry ja Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy.

Kilpailualueen exposta löydät hevos- ja ratsastustarvike-edustajia kojuineen, tarjolla on tuotteita ja tarvikkeita niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Tänä vuonna paikalla ovat: Pohjoisen Ratsu, Nummisten Hevospalvelut, Hevosväylä ja Lansarin Tallipuoti. Tule tekemään hyviä ostoksia!

Purtavasta ja anniskelusta viikonlopun ajan huolehtii Harrys’s Food Factory ja kahvilaherkut loihtii tarjolle paikallinen Kahvila HerkkuPekka. Mikäli makeannälkä yllättää löydät kisapaikalta myös karkkimyynti Heli Karhapään sekä Jäätelöpyörä Maisa Jorosen herkkuineen. 

 

Katri TiainenTervetuloa mukaan OperaGames-viikonloppuun 3.-5.7.2020