OperaGames tarjoaa jälleen huippuesteratsastusta

Kilpailuihin on ilmoittautunut yli 200 ratsukkoa ja viikonlopun aikana nähdään reilut 500 starttia. Tänä vuonna OperaGamesit käydään jälleen Suomen Ratsastajainliiton Tähtikilpailu statuksen alla. Mikä tarkoittaa sitä, että kilpailuviikonlopun pääluokkina ratsastetaan LähiTapiola Grand Prix ja Future Challenge -sarjojen osakilpailut.

Sarjat kokoavat esteratsastuksen kansalliset kärkinimet Vuohimäkeen kilpailemaan tärkeistä sarjakilpailupisteistä ja paikoista syksyn finaaliin. LähiTapiola Grand Prix -sarjan osakilpailuja on ratsastettu kesän aikana Järvenpäässä, Lahdessa, Ypäjällä ja nyt Savonlinnassa ja viikon päästä Salossa. Sarjavoittajat ratkotaan perinteiseen tapaan GP-finaalissa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla elokuussa, jolloin hypätään myös jännittävä Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, missä pääpottina on lähes 50 000 euron arvoinen Volkswagen Amarok auto.

Joka vuotiseen tapaan OperaGameseissa ratsastetaan lauantain pääluokkana kilpailujen nimikkoluokka Prix de XXVI OperaGames presented by Mustan Virran Panimo 140 cm korkeudella. Luokka toimii samalla karsintaluokkana sunnuntaina ratsastettavaan LähiTapiola Grand Prix -luokkaan, joka hypätään 145 + 150 cm korkeudella. Nuorten ratsastajien Future Challenge luokka hypätään 130 + 135 cm korkeudella niin ikään sunnuntaina.

Kilpailuissa on myös Racing Trophy luokkia nuorille hevosille sekä kaikille avoimia luokkia tasolla 90 – 140 cm. Viikonlopun aikana ratsastaan yhteensä 17 luokkaa.

OperaGamesit on tullut vuosien saatossa tunnetuksi hyvistä rahapalkinnoista ratsastajille. Tänäkin vuonna heille on tarjolla tuntuva palkintosumma. Luokkapalkintojen lisäksi ratsastajat kilvoittelevat myös OperaGames paras ratsukko 2018 -tittelistä. Kolmen päivän jälkeen pääluokkien yhteistuloksen perusteella menestynein ratsukko palkitaan 3000 eurolla.

OperaGamesit ovat myös Vuohimäki cup -osakilpailu. Vuohimäki Cup on lähinnä oman alueen 100/110 cm tasolla kilpaileville ratsastajille suunnattu sarjakilpailu, johon on voinut kerätä pisteitä kevään ja kesän kilpailuissa Vuohimäessä. Sarjakilpailussa parhaiten menestynyt ratsukko palkitaan 500 euron lahjakortilla Putiikki Ainoon.

Kilpailujen ratamestarina toimii Aki Ylänne, kilpailunjohtajana Eevi-Pirre Rautiainen ja puheenjohtajatuomarina Matti Karkkolainen.

OperaGames-esteratsastuskilpailut kuuluvat erottamattomasti Savonlinnan kesään. Ne on järjestetty Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa joka vuosi jo yli 25 vuoden ajan. Vuosien saatossa ne ovat kasvaneet yhdeksi maamme suosituimmista ja seuratuimmista ratsastustapahtumista.

Tapahtumassa on laaja ja monipuolinen Expo-alue, jossa on esillä paljon ratsastus- ja hevostuotteita ja -tarvikkeita niin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy ja Savonlinnan Ratsastajat ry.

Tervetuloa nauttimaan kesäviikonlopusta hevosurheilun pariin!

Katri TiainenOperaGames tarjoaa jälleen huippuesteratsastusta